over Oase Netwerk

Een stukje historie: In 1993 werd Stichting Oase opgericht. Deze organisatie begon met het samenbrengen van mensen die met natuurrijk tuinieren bezig waren. Heemtuinders, hoveniers, particulieren ontdekten dat ze niet als enige bezig waren om natuur in de tuin te bevorderen. Een periode met veel uitwisseling, ontmoetingen en excursies volgde. Uit Stichting Oase ontstonden nieuwe organisaties zoals Wilde Weelde, Stichting Springzaad, Vakgroep Heemtuinbeheer (later opgegaan in de SNTP). Ook kwam scholing in de vorm van cursussen en de Opleiding Ecologisch Hovenier tot stand.

Intussen verandert de wereld om ons heen. Terwijl de biodiversiteit afneemt en klimaatproblemen toenemen ontstaat er steeds meer aandacht en besef van de noodzaak om daar iets tegen te doen. Onze eigen leefomgeving, met tuinen, parken, speelplekken is daar heel geschikt voor.

Om met meer daadkracht en efficiƫntie samen te kunnen werken is het Oase Netwerk ontstaan. Allereerst met de organisaties die uit Stichting Oase voort zijn gekomen maar andere, gelijkgestemde organisaties zijn welkom om het Oase Netwerk te komen versterken.